December 21, 2008

Tips dan Rahsia Tarikan Wanita

Posted in Uncategorized tagged , , , , , , , , , at 2:41 am by mrsriena

Seekor kucing tidak akan terasa lapar jika tidak disuakan ikan kepadanya secara percuma. Maknanya jika dibiarkan ikan sebagai makanan rasminya terpampang di depan mata, kucing mana yang tidak menolak rezeki. Begitu halnya jika dikaitkan dengan naluri seks manusia khususnya dari golongan lelaki. Seandainya perumpamaan ini dikaitkan sebagaimana seekor kucing tersebut, hakikat yang sama akan berlaku di antara kedua-dua pasangan khususnya di antara lelaki dan wanita dalam kehidupan manusia.

Lelaki adalah sebab dan wanitalah penyebabnya. Jika wanita tidak memulai aksi yang menggoda dan memukau tidak akan wujudnya drama. Dengan itu, jika wanita mengambil sikap mendiamkan diri dan enggan melayani kehendak naluri lelaki, pastinya tidak akan wujudnya aksi.


Berdasarkan kepada sebab-sebab tersebut, amat jelas bahawa wanita sebenarnya penyebab wujudnya daya tarikan seks yang membolehkan lelaki turut merasakan bahananya. Maka atas dasar tersebut, tubuh badan wanita sebenarnya banyak menampilkan daya tarikan tersendiri yang menjadikan lelaki yang tua menjadi muda dan lupa perihal dunia. Maka jika dibiarkan, akan berlakulah sesuatu yang tidak diduga.

Oleh kerana wanita menyebabkan wujudnya daya tarikan, maka tubuh badan wanita itu sendiri adalah tubuh erotis yang boleh merangsang lelaki jika dibiarkan terdedah sama ada secara sengaja ataupun sengaja menampilkan aksi-aksi yang mendebarkan pandangan lelaki. Di antara bahagian-bahagian erotis wanita yang boleh merangsang pandangan lelaki ialah bibir, payu dara (buah dada), perut, pinggang, vagina, bahagian belakang, betis dan paha serta kakinya.

1. Sepasang Mata

Mata adalah segala-galanya. Tanpa mata, bagaimana seseorang manusia dapat melihat segala keindahan dan kecantikan. Maka penggunaan sepasang mata adalah paling diperlukan oleh seseorang manusia yang normal. Begitu halnya kaitannya dengan unsur-unsur seksual.

Sepasang mata yang dimiliki oleh gadis dan wanita mencerminkan keperibadian seseorang. Mata menunjukkan sifat-sifat mulia, berdusta dan kecurangan seseorang manusia. Atas dasar itu, mata juga menunjukkan sifat-sifat seseorang manusia khususnya gadis-gadis dan wanita. Gadis-gadis dan wanita yang memiliki sepasang mata yang cantik, redup dan ranum atau layu menunjukkan sifat kewanitaan mereka dalam hubungannya dengan seksualiti masing-masing.

2. Bibir Yang Mulus


Bibir adalah lambang keperibadian dan kecantikan serta merupakan bahagian penting wanita yang turut mendapat rangsangan dan naluri seks lelaki. Wanita yang bijak akan sentiasa mengekalkan bibirnya berkeadaan baik dan sihat. Bibir yang halus ini akan memberikan daya tarikan dan menampilkan seseorang wanita yang berkarisma.

Selain dari wajah atau bentuk muka wanita yang menjadi perhatian wanita, bibir yang halus menjadi impian segelintir lelaki yang mengharapkan pasangannya itu seorang yang cantik. Ini kerana, bibir yang cantik akan menonjolkan wajah yang cantik. Kehalusan dan kemulusan bibir juga terletak di atas cantik atau tidaknya wajah yang dimiliki oleh seseorang wanita.

3. Wajah Yang Mempesonakan

Setiap wanita ingin memiliki wajah yang menarik serta menawan. Justeru itu, ramai di kalangan mereka menggunakan kosmetik yang mahal untuk tujuan supaya wajah yang dimilikinya itu kelihatan menawan. Apatah lagi jika wanita-wanita berkenaan kerap kali bersama-sama dengan pasangannya yang lelaki.

Memiliki wajah yang cantik bagi wanita amat penting. Ini kerana, wanita seakan rasa bersalah dan merasa rendah diri seandainya mereka memiliki wajah yang kurang menarik pada pandangan lelaki. Jadi, antara mahu atau tidak mereka terpaksa memberikan perhatian terhadap pentingnya memiliki wajah yang menawan.

Lelaki akan memberikan sepenuh kasih-sayang dan perhatian jika wanita yang menjadi pasangannya sentiasa menitikberatkan tentang pentingnya wanita-wanita yang disayanginya itu sentiasa cantik. Malahan lelaki akan berubah citarasa seandainya wanita cantik yang sentiasa disayanginya itu tidak memberikan perhatian sebagaimana yang sewajarnya.

4. Payu dara (buah dada) Yang Montok dan Tegang

Wanita-wanita yang mempunyai atau memiliki sepasang payu dara (buah dada) yang tegang dan menonjol sebenarnya mempunyai daya tarikan yang paling hebat terhadap lelaki. Wanita dalam golongan ini juga mempunyai daya rangsangan yang tinggi terhadap lelaki.


Namun begitu, wanita yang mempunyai sepasang payu dara yang besar walau cantik sekalipun mempunyai kelemahan dan kekurangan yang ketara pada dirinya iaitu daya fikir atau mindanya untuk berfikir dan mengingati adalah lemah. Selain dari itu, wanita-wanita dalam golongan ini juga sering lupa tentang apa yang telah diingatkannya sebelum itu.


5. Ketiak Yang Menawan

Berbeza dengan ketiak lelaki yang baunya busuk, sebaliknya bau ketiak wanita merangsang keinginan lelaki. Namun, satu perkara yang sering dilupakan ialah sesetengah lelaki suka kepada baunya.

Wanita akan mudah terangsang apabila lelaki pasangannya cuba mencium serta menyondol di bahagian ini.

6. Perut Yang Hebat

Dalam bahagian rangsangan lelaki terhadap wanita, perut juga memainkan peranan penting dalam merangsang daya tarikan naluri seks yang dimiliki oleh wanita. Misalnya perut yang gebu dengan memperlihatkan warna kulit dan jalur kulit yang halus dan gebu menjadikan wanita-wanita berkenaan adalah penggerak kepada daya rangsang seks yang tinggi yang sukar dimiliki wanita.

Wanita-wanita yang memiliki ciri-ciri sedemikian menandakan wanita-wanita berkenaan amat bertuah dan mereka mampu memberikan rangsangan serta perlawanan yang hebat sewaktu hubungan bermula. Wanita-wanita berkenaan juga dikatakan kurang mengalami masalah keletihan dan kepenatan sewaktu hubungan badan sedang dilakukan.

7. Vagina (faraj) Yang Tembam Amat Menarik

Suatu bahagian yang menjadi ‘kehormatan’ bagi golongan wanita yang dianggap ‘mahkota’ pada dirinya ialah vagina (faraj) yang merupakan alat kelamin wanita yang digunakan untuk tujuan hubungan badan. Bahagian ini juga disebutkan juga sebagai bahagian ‘tubuh’ wanita yang menjadi kebanggaan mereka.


Dalam konteks naluri seks, wanita yang memiliki vagina yang tembam dan menarik sebenarnya menyerlahkan sifat-sifat kewanitaan yang hakikatnya kurang disedari oleh wanita itu sendiri. Ini kerana, kebanyakan wanita kurang memberikan perhatian terhadap bahagian berkenaan yang hakikatnya mempunyai kaitan dengan dirinya sendiri termasuk rangsangan seksnya.

8. Betis dan Paha Yang Gebu

Betis serta paha yang gebu pada pandangan lelaki merupakan satu bahagian dianggap penting yang dianggap erotis yang dimiliki oleh wanita. Kecantikan, keayuan dan kehebatan naluri seks yang tinggi dapat dinilai daripada individu wanita yang memiliki betis dan paha yang gebu itu.

Sementara itu, wanita-wanita yang mementingkan kecantikan yang tiada tolok bandingnya akan lebih kerap memberikan perhatian terhadap bahagian betis dan paha yang dimilikinya itu. Ini kerana, paha yang cantik akan menunjukkan kehebatan pada diri wanita itu sendiri. Bahagian-bahagian ini perlu sentiasa dijaga oleh setiap wanita yang sejati jika ia mementingkan penjagaan kesihatan pada tubuhnya.

9. Punggung Yang Cantik dan Pejal

Punggung yang cantik dan pejal adalah bahagian erotis yang paling menarik untuk dilihat yang sememangnya dimiliki oleh wanita. Punggung yang pejal ini sebenarnya adalah rahsia tersembunyi yang menunjukkan wanita-wanita berkenaan mempunyai daya tarikan terhadap lelaki serta mempunyai naluri seks yang mudah terangsang. Apabila mereka berjalan, punggungnya akan turut serta melenggok yang disertai lenggokan pinggang dan badannya yang mempamerkan wanita-wanita berkenaan sebenarnya amat bertuah dengan memiliki bahagian-bahagian erotis itu.


Namun begitu, kelemahan tertentu yang terpaksa ditanggung oleh golongan wanita yang memiliki punggung yang besar dan pejal yang pada hakikatnya amat menarik ialah, daya kekuatan untuk mereka berjalan adalah lemah kerana terpaksa menanggung beban berat yang sebegitu rupa. Mereka amat mudah kepenatan kerana berat di bahagian berkenaan melebihi kekuatan urat saraf termasuk bahagian betis, paha dan kakinya terpaksa menanggung beban yang sama dari bahagian tersebut.

10. Bahagian Belakang Yang Kental

Wanita-wanita yang memiliki bahagian belakang yang kental dan menarik sememangnya menjadi idaman lelaki walaupun segelintir di kalangan wanita kurang menyedarinya, manakala segelintir di kalangan lelaki tidak mempedulikannya asalkan setiap wanita mampu melayani kehendak rangsangan seksnya.

Namun, bahagian belakang wanita adalah daya penarik dan menyumbang rangsangan seks yang diinginkan. Ini kerana, bahagian belakang wanita juga bernyawa untuk menarik pasangannya yang lelaki memberikan sumbangan dengan membawakan perlawanan yang hebat.

Apabila wanita mampu menterjemahkan daya rangsang melalui bahagian belakangnya kepada lelaki, lelaki sebagai pasangannya yang bersedia untuk melayari bahtera igauan akan menggosok-gosok di bahagian berkenaan yang tentunya boleh menaikkan daya rangsangan yang sama terhadap wanita. Tindakbalas ini menunjukkan bahawa, bahagian belakang tidak wajar dipersia-siakan peranannya terhadap naluri seks kaum lelaki.


11. Pinggang Yang Ramping

Salah satu bahagian yang juga dianggap penting yang wujud pada tubuh wanita ialah pinggangnya yang ramping. Kalangan wanita memang mengharapkan memiliki pinggang yang ramping kerana lelaki-lelaki yang bersua dengannya secara bergurau akan menyatakan ‘besarnya pinggang anda’ ataupun ‘rampingnya pinggang anda’.

Memiliki pinggang yang ramping mencerminkan wanita-wanita berkenaan seorang yang hebat naluri seksnya. Melihat kepada pinggangnya yang ramping di sebalik pakaian yang dipakai oleh wanita dapat menterjemahkan bahawa wanita-wanita berkenaan memiliki vagina yang menarik, punggung yang pejal, dada yang bidang serta payu dara yang mengkal.

Selain itu, mereka juga mampu membahagiakan lelaki dengan layanan seks yang hebat dan wanita-wanita dalam golongan ini amat mudah terangsang apabila berlakunya sentuhan khususnya apabila lelaki-lelaki membelai di bahagian pinggangnya.

12. Kaki Yang Cantik

Kaki yang cantik yang dimiliki wanita sejak azali lagi akan sentiasa berubah sama ada bertambah cantik mahupun sebaliknya. Wanita yang sering menjaganya akan berpuas hati kerana dianugerahkan sepasang kaki yang cantik dan menawan apatah lagi kecantikan itu begitu terserlah jika dikenakan kasut yang sesuai dengan kecantikan kaki berkenaan.

Namun, dalam konsep psikologi seks amat berbeza iaitu tidak sekadar memiliki kaki yang cantik menjadikan wanita-wanita berkenaan bertuah. Tetapi hakikatnya, wanita-wanita yang memiliki sepasang kaki yang cantik itu menterjemahkan dirinya mempunyai vagina yang menarik dan tubuh yang mempesonakan.

Seseorang lelaki yang hebat dapat mengenali personaliti wanita dan kehebatan wanita melalui bahagian-bahagian erotis yang dimilikinya walaupun kebanyakan wanita mendakwa realiti berkenaan tidak benar. Walau bagaimanapun, itulah hakikatnya ‘jika tiada tiupan angin masakan pohon boleh bergoyang’.

13. Tubuh Badan Yang Mempesonakan


Tubuh badan yang mempesonakan yang menjadi perhatian kalangan lelaki memang menjadi idaman dan igauan setiap yang bernama wanita. Wanita-wanita berkenaan akan merasa bangga malah menganggapkannya sebagai bertuah jika dapat memiliki tubuh badan yang menarik dan mempesonakan sesiapa yang memandangnya.

Wanita-wanita yang memiliki tubuh badan yang menarik dan mempesonakan akan kelihatan lebih menarik dan mengghairahkan dalam apa jua keadaan sama ada mereka sedang berdiri, baring, meniarap serta menelentang.

Pada dasarnya, wanita-wanita yang memiliki tubuh badan yang cantik dan mempesonakan sebenarnya mempunyai bahagian-bahagian erotis tertentu. Wanita-wanita dalam golongan berkenaan sebenarnya mempunyai daya tarikan daripada kecantikan tubuhnya itu, namun jika mereka dapat mengekalkan kecantikan masing-masing di samping sentiasa menjaga bahagian-bahagian erotis itu tentunya mereka mampu merangsang pasangannya yang lelaki semasa hubungan badan akan bermula.

14. Pakaian dan Corak Pakaian

Pakaian juga memainkan peranan penting dalam meningkatkan rangsangan seks. Seks tidak akan terangsang atau lambat jika pakaian yang dipakai tidak sesuai dengan citarasa serta tubuh badan individu wanita itu.


Sejajar dengan itu, apabila dikatakan pakaian bermaksud pakaian yang menutup seluruh tubuh malahan termasuk juga pakaian dalam iaitu bra dan panties (coli dan bikini). Pemakaian pakaian dalam sesuai dengan tubuh badan akan menyelesakan pemakainya. Malahan jika sebaliknya akan menjadikan kulit dan bahagian-bahagian sensitif akan merasai padahnya.


Rangsangan Seks

Bagaimanakan rangsangan seks boleh berlaku? Rangsangan seks boleh berlaku jika kedua-dua pasangan dapat memainkan peranan. Wanita akan mudah terangsang apabila pasangannya yang lelaki dapat memainkan peranan yang sedia ada pada lelaki berkenaan untuk menaikkan keinginan nafsu wanita berkenaan.


Beberapa contoh yang mendorong wanita-wanita mudah terangsang apabila lelaki berkenaan membuat ciuman, melakukan cumbuan, membelai dan menggosok di bahagian yang menjadi kegilaan wanita. Contohnya, dengan meramas-ramas payudara serta menggentel puting payudara sebenarnya boleh menaikkan keinginan atau menjadikan wanita mudah terangsang.


Melakukan hubungan badan adalah persoalan kedua setelah wanita-wanita berkenaan dapat menerimaan permainan yang ditunjukkan oleh lelaki sebagai pasangannya.

Sebagaimana yang diketahui umum bahawa, rangsangan seks amat penting yang mampu diberikan oleh setiap yang bernama manusia. Seks yang mudah terangsang menunjukkan bahawa, seseorang individu itu mempunyai kandungan hormon yang sihat, stabil dan mencukupi. Ia juga dianggap individu manusia yang normal. Tetapi sebaliknya jika individu berkenaan kurang mendapat rangsangan atau tidak mampu memberikan tindakbalas yang seterusnya terhadap seks menunjukkan hormon yang dikandungkan di dalam badan seseorang sama ada berkurangan atau telah musnah. Jika hal ini berlaku, ia sewajarnya memerlukan pengubatan dengan segera.

Apabila disebutkan tentang rangsangan seks, ia melibatkan kedua-dua pasangan iaitu antara lelaki dan wanita. Seks dianggap mudah terangsang sama ada melalui bau badan, pandangan mata dan juga sentuhan. Namun perkara yang paling ketara ialah, seks mudah mendapat rangsangan adalah melalui pandangan mata dan sentuhan.

Wujudnya rangsangan seks yang sihat dan mudah mendapat tindakbalas yang seterusnya datangnya dari cetusan deria yang sihat. Apabila kedua-dua deria berkenaan mendapat perhatian dan tindakbalas dari kedua-dua pasangan, maka akan berlakulah hubungan badan atas dasar suka sama suka. Tidak perlu diperkatakan pihak mana yang harus memulainya dahulu, namun sesuatu yang paling penting ialah peranan deria terhadap rangsangan seks amat perlu dalam kehidupan deria yang normal.

Apa pendapat anda? Joom kongsi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: